XXII. Szentesi Aktfotó Biennálé 2023

Kedves Fotósok, Fotográfusok, Fotóművészek!

Megtörtént a zsűrizése a XXII. Szentesi Aktfotó Biennálénak május 10-én.

Gratulálunk mindenkinek az elért eredményhez, a sikerekhez, a díjakhoz és elnézést kérünk azoktól, akiknek most nem került be képe a kiállítási anyagba!

Rendezőként most is féltünk attól, hogy nem fog kellő mennyiségű pályázati anyag beérkezni, mivel a pénzügyi nehézségeink miatt csak későn tettük közzé a pályázati kiírásunkat. Az eddigieknél most kevesebb, de azért 41 alkotó küldte el megmérettetésre a munkáit. A beküldött képeikkel idén is sokan már művészi igényű kollekciókban gondolkoztak, de voltak vegyes, több stíluselemet tartalmazó képanyagok is. A zsűrizésen minden alkotó beküldött kollekciója egymás mellett, szerzőnként elkülönítve volt kirakva az elbíráláshoz. A zsűri tagjai örömmel végezték a munkájukat Hamarits Zsolt, Horváth M. Judit és Stalter György, Balogh Rudolf díjas fotóművészek döntöttek a beérkezett fotókról. Több órás értékelő munkával sok kiállításra alkalmas művet találtak a képek között. A pályázatunkra mindig valódi, bemutatóra alkalmas képeket kell küldeni, így az alkotók sokkal jobban megválogatják a fotóikat a nagyítás, nyomtatás, egyedi eljárás elkészítése előtt, így nagyon kevés kiállításra nem megfelelő kép érkezett be hozzánk. A zsűrizés első köre után közel 150 kép maradt bent, ezt kellett tovább csökkenteni a kiállítótér méretéhez további két körben. Több órás értékelés után 35 szerző 77 képe került be a végleges kiállítási anyagba. A díjazásra javasolt alkotások kiválasztása után az egyenrangú fődíjak és a különdíjak odaítélésekor is teljes konszenzus volt a három zsűritag között.

Néhány képet és egy kis szöveget itt lehet megnézni a kiállításról:

Délmagyarban megjelent írás:

Szentesi Életben megjelent írás:

Azokat a munkákat, melyeket a tárlatra nem választottak be, majd a megnyitó után lehet személyesen átvenni a rendezőktől, az el nem vitt anyagokat a megnyitó után az elkészült katalógussal együtt postázni fogjuk. A kiállított képekkel rendelkező alkotók anyagait a tárlat zárása és a másodbemutatók után postázzuk csak!

Üdvözlettel: Nagy István fotóművész, (Szentesi Fotókör), a kiállítás szervezője

 

 

A zsűrizés kezdete:                                                       A képeket Głuszczak Zbigniew és Nagy István készítette:

Az első forduló után bent maradt képanyag:

 

Zsetonos szavazás a díjazásra jelölésről és a megbeszélés a helyezésekről: