XX. Szentesi Aktfotó Biennálé megnyitó 2019.

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör meghívja Önt és kedves barátait

a Tokácsli Galériába, 2019. június 2-án (vasárnap) 15:00 órakor bemutatásra kerülő

SZENTESI AKTFOTÓ BIENNÁLÉ megnyitó ünnepségére

Köszöntőt mond és a díjakat átadja: Szirbik Imre Szentes város polgármestere
A kiállítást megnyitja: Nagy István fotóművész

A kiállítás megtekinthető: 2019. július 28-ig, keddtől péntekig 9-13 és 15-17 óráig,

szombaton 9-13 óráig (Szentes, Kossuth Tér 5. I. emelet.)

 

A XX. Aktfotó kiállításra hívjuk a művészi testábrázolásra kíváncsi érdeklődőket, fotográfusokat. A kerek szám nem a kiállítás sorozat felnőtt korba lépését jelenti, hanem már egy meglett életutat, hiszen a rendezvény 1982-ben kelt életre Szentesen. Az akkori változó világban el lehetett indítani a megengedett kulturális kategóriáktól eltérő kiállítás megrendezését, ami a közönség igényével is találkozott. Az akt tárlatok az országban vándorútra keltek, a nézőközönség, a tárlatlátogatók pedig kicsit szemlesütve, de titkon azért érdeklődve nézték meg a kiállítások képeit. Művelődési intézményekben, kiállítótermekben és nagyobb munkahelyek közösségi tereiben voltak megtekinthetők az akt képanyagok, így szerencsére nagyon sokan látták. A fotópályázatra régen is ismert fotósok, fotóművészek, meg természetesen a téma iránt érdeklődő amatőrök adták be az új művészi alkotásaikat és kíváncsian várták a zsűri döntését, az alkotótársak munkáit, új képi ötleteit.

A mostani rendezvényen a beküldött képek között alig volt kiállításra nem alkalmas munka. Nagyon sok átgondolt, hozzáértéssel, művészi látásmóddal válogatott kép érkezett hozzánk, néhány komoly portfólióval is találkoztunk. A zsűri pedig több alkotói kollekciót díjazott, vagy választott be a kiállítás képanyagába. Mind képileg, mind technikailag sokszínű a Szentesi Aktfotó Biennálé tárlata, ezért ajánlom mindenkinek a képek megnézését.

Nagy István fotóművész

 

Kiállító alkotók: Balla András (Esztergom), Balogh Gábor (Nyíregyháza), Baloghné dr. Kovács Matild (Nyíregyháza), Bánóczi László (Sajókeresztúr), Császár Claudia (Piliscsaba), Csergő András (Debrecen), Csicseri Papp Mária (Budapest), Déry Denisa (Vác), Eifert János (Budapest), Fekete Tamás (Körmend), Fojt Dániel (Balatonboglár), Gálos László (Salgótarján), Görbe Anita (Hódmezővásárhely), Horváth Róbert (Maroslele), Kégl Imre (Miskolc), Kozma Anita (Szentes), Lehoczki Gyöngyi (Kisapostag), Lennert Géza (Novi Sad), Maczik Eleonóra (Békéscsaba), Megyeri Zoltán Sándor (Andornaktálya), Nagy István (Szentes), Novák József (Budapest), Pajor András (Sárvár), Peti Péter (Budapest), Sarusi István (Csongrád), Sógor András (Budapest), Soltész Boglárka (Miskolc), Szaszkó Antal (Kunszentmárton), Szekeres Róbert (Dombóvár), Szentannai Róbert Attila (Marosszentgyörgy), Szőke János (Szeged), Törköly József (Szeged), Tóth Imre (Kenderes), Urbán Gergely (Miskolc), Váradi Emil (Szeged).

Aktfotó meghívó Szentesre 2019.

Aktfotó plakát 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maczik Eleonóra képei a megnyitóról:

 

Orosházi másodbemutató 2020-ban

Az orosházi kiállítás megnyitó filmje:

 

Budaörsi másodbemutató 2020-ban

Kiállítás megnyitón készült képek:

Megnyitón készült film: