ÖNARCKÉPTELENSÉG fotópályázat

Önarcképtelenség

Első körben mi magunk is azt gondoltuk, ilyen témában tényleg képtelenség fotót készíteni… De hogy ne legyen az, közös gondolkodásra invitáljuk – önmagunk, s a Kedves Olvasót!

Hivatalosa(bba)n fogalmazva: e témát minden olyan fotó fed, amin úgy szerepel alkotója, hogy láthatóan nincs jelen a képmezőben… Tehát, a szokványos selfie-k nem játszanak… Miért?

Mert ezeknél sokkal messzebbre mutató, tartalmasabb, értékesebb fotográfiákat szeretnék magunktól – egészen egyszerűen stílusunkkal, képi világunkkal, látásmódunkkal, ilyetén mégis önmagunkkal vagyunk jelen.

No mármost, bárki, aki kicsit is jártasabb a fotózásban, nyugodtan mondhatja, minden fotóra érvényes az iménti megállapítás. Igen ám, de mi olyat tervezünk készíteni magunkról, amin egy-egy értékünk hatványozottabban karakteresebben van jelen, így akár egy külső szemlélő is megmondhatja, ki készítette az adott fotográfiát – anélkül, hogy a képcímkére pillantana. Nehéz jó megoldást találni, de azt gondoljuk, rossz sincs: csak jobb és még jobb. Éppen ezért mi is kísérletezünk, mert ez az egyetlen módja annak, hogy részint izgalmas játékká váljon a feladatmegoldás, másrészt pedig egyik ötletből születik a másik, majd egyszer csak – amikor úgy látszik, megtaláltuk önmagunkat saját fotóinkban – meglengetjük a célzászlót.

 

Nézőképek a témakörben: