XXVIII. Alföldi Fotószalon 2022.

XXVIII. Alföldi Fotószalon zsűrizése

Megtörtént a zsűrizése október 5-én a XXVIII. Alföldi Fotószalonnak, ami egyben a XLII. Dél-Alfoldi Fotószalon is. Mellékelem a képjegyzéket és a jegyzőkönyvet, abban benne vannak a kiállításra elfogadott alkotások.

Gratulálunk mindenkinek az elért eredményhez, a díjakhoz a sikerekhez, (azoktól viszont elnézést kérünk, akinek nem fogadott el a zsűri egy alkotását sem a kiállításra)!

Az idei évben 65 pályázó küldte el hozzánk képeit a felhívásunkra, ebben az évben is sok kollekció, vagy alkotói sorozat volt a beküldött képanyagokban, elég sokan komoly művészi igényű kollekciókban gondolkoztak. A beküldött alkotásoknál az is érzékelhető volt, hogy mindenki nagyon szelektálta a fotóit a nagyítás, nyomtatás, egyedi eljárás elkészítése előtt. A 8 órás képértékelő munka után 45 szerző 82 képe került be a kiállítási anyagba, ezeket A. Fehér Vera, Fodor Dániel János és Vadászi Zoltán fiatal fotóművészek válogatták ki. Most először volt nálunk csak fiatal, de elismert fotóművészekből összeállított zsűri, így a kiválasztott képanyag összhatást mutató hangulata is eltérhet az eddigi tárlatainktól. Nagyon keresték a pályamunkákban az új gondolatiságot, a mondanivalót, hogy az alkotó mit szeretne közölni a nézőkkel és természetesen fontos volt a képi megjelenés megfelelő illeszkedése a képtartalomhoz is. A zsetonos szavazással történő képkiemelések után kilenc alkotó munkáit jelölték díjazásra. Legalább két órás beszélgetés, egyeztetés, képelemzés után a végeredményt is megállapították, a díjak odaítélésekor is teljes konszenzus volt a három zsűritag között.

A pályázatra elfogadott képeket digitálisan elkérjük az alkotóktól a katalógus összeállításához, meghívók, plakát készítéséhez. A pályázatról kiesett képeket a kiállítás megnyitó után lehet majd személyesen átvenni a rendezőktől, az el nem vitt anyagokat a megnyitó után az elkészült katalógus mellékelésével postázni fogjuk. A kiállított képekkel rendelkező alkotók anyagait a tárlat zárása, másodbemutatók után postázzuk csak vissza a katalógussal együtt!

Köszönettel: Nagy István fotóművész, (Szentesi Fotókör), a kiállítás szervezője

 

Szentes TV felvétele a zsűrizésről:

Kurca TV felvétele a zsűrizésről:

Néhány kép segítségével betekintési lehetőséget adunk a zsűrizés menetébe, a képeket próbáltuk időrendi sorrendbe tenni.

A zsűrizés kezdete:

Lantos Imre képei:

 

Első válogatás után bent maradt képek:

Díjazásra javasolt alkotások kiválasztása: