Apró Mária

Amatőrként, egy automata Kodak géppel készítettem felvételeimet utazásaim során.  Akkor fordult élesbe a dolog, amikor 2002-ben Szegváron az „Én ezt tudom” pályázatán kiállításra került sor.

Innentől egyenes út vezetett a Szentesi Fotókörbe, melynek azóta is tagja vagyok. Fotóstársaimtól nagyon sok segítséget kapok, meg persze építő kritikát is ahhoz, hogy tovább tudjak lépni. A közös kirándulásainkról sok kedves emléket és képet őrzök.

Digitális géppel dolgozom. Témáim kiválasztásánál meghatározó érzés bennem a természet iránti tisztelet és szeretet. Mindszenti születésű lévén alapdolog számomra a Tisza, a víz, az ártéri fűzfák. Megnyugtat, kiteljesít, megerősíti a belső harmóniámat. Igazából itt érzem magam itthon. Ez a táj az, amely fölnevelt, utamra engedett és hazavárt, védelmet nyújtott. Ez a táj segít abban, hogy megőriztem gyermekkoromból az álmaimat, a rácsodálkozás képességét, a felfedezés örömét. A szülőföld iránti szeretet mellett megvan bennem az elvágyódás messzi, egzotikus tájak felé is. A városokban megragad a szűk kis utcák látványa, egy-egy templom finom részlete, a tengerparton a végtelen szabadság élményét élem meg.

A fotóimmal a nézőkben is hasonló érzéseket szeretnék fölkelteni.

Apró Mária képei: