XXX. Alföldi Fotószalon 2024.

A fotókiállítás célja: Állandó fórumot biztosítani a fotográfusok színvonalas, művészi igénnyel készített felvételeinek.

A fotókiállítás célja: Állandó fórumot biztosítani a fotográfusok színvonalas, művészi igénnyel készített felvételeinek.

Pályázati feltételek:

 • A pályázaton részt vehet minden fotós 2020 után készült és Szentesen az Alföldi Fotószalonon még nem szerepelt képekkel.
 • Beküldhető maximum 5 db kép (hagyományosan fotópapírra laborált, vagy digitális nyomtatási eljárással készült színes, fekete-fehér, monochrom, vagy archaikus kidolgozású). Várjuk a fotósok hagyományos fekete-fehér, camera obscurás képeit, valamint a kézműves eljárásokkal készült (argentotípia, cianotípia, antrakotípia, olajnyomat, sópapír, nitrotranszfer stb.) műveket is. A nevezési lapon meg kell jelölni a képkészítés technikáját.
 • A nevezési lap letölthető ITT, vagy a rendezőktől kérhető e-mailben a szervezokszentes@gmail.com címen. Ha módjában áll, kérjük, számítógéppel töltse ki, majd nyomtatás után lássa el aláírásával. Kérjük, hogy a képeiknél ne használjanak mesterséges intelligenciát (MI), ezt az aláírásukkal is igazolják. Aláírás hiányában a nevezés érvénytelen.
 • Csak 30 x 40 cm, vagy 30 x 45 cm külső méretű, vagy erre a méretre kasírozott, illetve paszpartuzott alkotásokat fogadunk el, melyek vastagsága maximum 2 mm lehet, (mert az üvegezett képkeretekben vastagabb kép nem fér el). A kép mérete ezen belül tetszőleges, ezt az alkotóra bízzuk.
 • Egyedi esetként elfogadunk maximum 1 m hosszú, keretben lévő, vagy kiállításra alkalmas kivitelű, akasztóval ellátott képeket is, ezek ide és visszaszállítását, megfelelő továbbszállításra alkalmas csomagolását az alkotónak kell önállóan megoldania.
 • A sorozatok megbonthatóak, amennyiben a szerző ez ellen írásban nem tiltakozik. A sorozatokban lévő képek sem léphetik át a maximális 5 képes darabszámot.
 • A fotók képoldalán nem szerepelhet az alkotó neve, névre utaló jelzés és a kép címe.
  A hátoldalon kérjük feltüntetni a kép címét, a szerző nevét, lakcímét, alkotócsoporti tagságát.
 • A képeket postai úton történő visszaküldésre alkalmas csomagolásban kérjük elküldeni (tegyen a képei mellé egy vastag kartont, így nem gyűrődik meg a fotó a postázás során). A szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállalunk. A képeket postai úton visszaküldjük a beküldés módjával megegyezően. A zsűrizés és a kiállítás rendezése során a képeket több alkalommal mozgatjuk, csoportosítjuk, átrakjuk, ezért olyan állapotúaknak kell lenni a beküldött alkotásoknak, hogy ezt elviseljék (képcímkék ne váljanak le, paszpartuzott kép ne essen szét stb.).
 • A kiállításra el nem fogadott képeket személyesen is át lehet venni a kiállítás megnyitóját követően a helyszínen, vagy a visszaküldés időpontját megelőzően a rendezővel történő egyeztetés után.
 • A kiállítási anyag a szentesi kiállítás után a művelődési intézmények, galériák és fotóklubok rendelkezésére áll. Az anyag el- és visszaszállításáról a másodbemutató rendezője gondoskodik.
 • Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, nem kerülnek a zsűri elé.
 • A kiállítási anyag képeit digitális formában elkérjük a fotósoktól 25 cm hosszabbik oldallal, 300 dpi felbontásban az A4 méretű katalógus készítéséhez. Ezt a zsűrizés után a szerző által megadott email címről kérjük el. A teljes kiállítási anyagot 300 x 500 pixel méretben elhelyezzük a Szentesi Fotókör weboldalán. Innen a pályázati kiírás és a nevezési lap is letölthető. Előző években megrendezett kiállítások képei is megtekinthetők a Szentesi Fotókör weboldalán, a „Fotókiállítások” menüpont alatt.http://www.szentesifotokor.hu/fotokor/palyazatok/alfoldinevezesilap2022.doc

Nevezési díj:  4.000,- Ft.  Számlaszám: Szentesi Művelődési Központ:  11735043-15355423-00000000 Megjegyzés: Alföldi Fotószalon (A nevezési díjat a kiállítási katalógus előállítására fordítjuk, minden pályázó kap egy példányt.)

Zsűri tagjai:  :  Hamarits Zsolt + két fotóművész (egyeztetés alatt)

Díjak: I., II., III. díj (egyedi bronz plakett), továbbá 5 különdíj (tárgyjutalommal és oklevéllel).

Kiállítási naptár:

      Beérkezési határidő:      2024. szeptember 30.           

      Zsűrizés:  2024. október 4-től – 10-ig.

      Értesítés a zsűrizésről:   2024. október 14.                

      Kiállítás megnyitó:  2024. október 23. (szerda) 15.00 óra

      Kiállítás utolsó napja:    2024. november 23.               

      Visszaküldés:           másodbemutatótól függő

Beküldési cím:  Szentesi Művelődési Központ, Szentesi Fotókör, 600 Szentes, Tóth József u. 10-14.

                            Ügyintéző: Lantos Anita     szervezokszentes@gmail.com          Tel.: 63/314-211

Minden pályázónak eredményes felkészülést kíván a Szentesi Fotókör!

Pályázati kiírás:

Nevezési lap:

Azoknak, akik szakmailag is fel szeretnének készülni a fotópályázatra itt megnézhetik a zsűritagok  fotós munkáit is:

 

 

 

 

 

                                                    Előző évi katalógusok borító lapja: