ALFÖLDI KÉZMŰVES FOTOGRÁFIÁK 2014

„ALFÖLDI KÉZMŰVES FOTOGRÁFIÁK”

A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében 2014-ben megrendezett Fotóhónap című programhoz csatlakoztunk Szentesen a Művelődési és Ifjúsági Házban megrendezendő „ALFÖLDI KÉZMŰVES FOTOGRÁFIÁK” című kiállítással. Február közepén egy kiállítási tervezettel és előzetesen válogatott képanyaggal sikeresen pályáztunk Szentesről, a programunkat befogadta az MFSZ. A tárlatot majd Boros György és dr. Seres Géza fotóművészek segítségével válogatott képanyagból fogjuk megrendezni. A fotókiállítás ízelítőt ad az ezüstalapú és az archaikus képkészítés lehetőségeiből, megjelenési módjaiból.

Az Alföldön élő, vagy dolgozó fotósoknak még lehetősége van csatlakozni képekkel a kiállításhoz. El kell küldeni nekem a tárlatra javasolt maximum 10-12 képet digitális nézőkép formájában, legalább 1500 képpont hosszabbik oldallal és mellékelni a képek technikai leírását.  

Nagyon fontos, hogy mindenki rendelkezzen az eredeti kész képpel a tényleges kiállítási időpontban, mert a tárlatot abból rendezzük meg! (A kép szkennelt digitális másolata színben és világosságban egyezzen meg az eredetivel.)  

Beküldési határidő: augusztus 25, hétfő (digitális szkennelt nézőképek elküldése)

Témakör: kötetlen.

Technika: tiszta analóg módon készült ezüst alapú képeket, kizárólag kézi nagyítással, vagy nitrotranszfer eljárással, vagy archaikus eljárással készült fotókat fogadunk el.

A beküldött anyag előválogatása: augusztus 27-30

Eredeti képek beérkezési időpontja: November 17-én hétfőig.

A kiállítás megnyitó időpontja: 2014. november 22-én szombaton 15.00 óra, vagy november 24-én hétfőn 18.00 órakor.

A kiállítást megnyitja: dr. Seres Géza debreceni fotóművész.

A kiállítás látogatható: 2015. január 5-ig az intézmény nyitvatartási idejében.

A tárlatot a meglévő 30 db 50 x 70 cm belső méretű tükröződésmentes üveggel ellátott feketésre festett fa képkeretekben fogjuk megrendezni. Amennyiben ettől eltérő képet szeretnének kiállítani, úgy lehetőséget biztosítunk erre is. Ebben az esetben a készre keretezett, akasztóval ellátott képeket is elfogadjuk, ennek ide és visszaszállításáról az alkotónak kell gondoskodnia.A kiállításról katalógus készül, minden kiállító alkotó kap belőle tiszteletpéldányt. Ennek pénzügyi háttere már biztosítva.

A februári előválogatás alapján, a tárlaton képeivel szerepel majd: Balogh Gábor, Deli Barna, Gál András, Gyarmati József, Balogné dr. Kovács Matild, Králik Emese, Levendovics György, Marton Ferenc, Nagy István, Nagy Krisztián, Palotás Lehel, dr. Seres Géza, Tuskáné Koncz Éva és Varga Tamás.

Szervezők: Szentesi Fotókör és a Szentesi Művelődési Központ(Ez az információ tovább küldhető az érintett fotósoknak, fotóművészeknek.

Szentes, 2014. augusztus 19.                                       Nagy István fotóművész