XXVI. Alföldi Fotószalon 2020.

Kedves Fotósok, Fotográfusok, Fotóművészek!

Megtörtént a zsűrizése október 6-án a XXVI. Alföldi Fotószalonnak, ami egyben a XXXX. Dél-Alfoldi Fotószalon is.

Gratulálunk mindenkinek az elért eredményhez, a díjakhoz a sikerekhez, (azoktól viszont elnézést kérünk, akinek nem fogadott el a zsűri egy alkotását sem a kiállításra)!

Most is komoly pályázati anyag jött össze az Önök beküldött képeiből, sokan művészi igényű kollekciókban gondolkoztak. Alig volt olyan beküldött képanyag, amiből nem lehetett volna képet falra kirakni. A zsűri tagjai a képek első átnézése után jelezték, nem lesz egyszerű a munkájuk, sok izgalmas és jó fotót találtak a pályázatban. A beküldött alkotásoknál az is érzékelhető volt, hogy sokkal jobban megválogatta mindenki a fotóit a nagyítás, nyomtatás, egyedi eljárás elkészítése előtt, mintha digitális fájlokat kellett volna küldeni. Több órás értékelés után 57 szerző 101 képe került be a kiállítási anyagba. Gábor Enikő, Haris László és Szamódy Zsolt Olaf fotóművészek kicsit a képzőművészethez is közel álló fotókat értékelték kiemelkedőbbnek, sok ilyen képelemeket tartalmazó alkotást válogattak be a tárlatba. A díjak odaítélésekor is teljes konszenzus volt a három zsűritag között.

Az előző évekhez képest most sokkal több képet tudtunk a kiállításba beemelni, mert a tárlatot Szentesen a Tokácsli Galériában mutatjuk be. Mi rendezők kevesebb képet akartunk kirakni a tárlatra, de a zsűri ragaszkodott a száz feletti képszámhoz. Ez a beküldött fotók nagyon jó minőségét jelenti, hiszen nem tudtak több alkotást kivenni a pályamunkákból, azokon már nagyon vitázni kellett volna.

Vidovics Ferenc képei a zsűrizésről:

A Délmagyarban megjelent írás és képek:

Kárpáti Lajos képei a zsűrizésen:

Kárpáti Lajos beszélgetése Szamódy Zsolt Olaffal:

Kurca TV felvétele a zsűrizésen:

 
Lantos Imre képei a zsűrizésről:
Maczik Eleonóra képei: