Objektív 2014.- Márvány Fotóműhely

 

Március 2-án ismét megtelt fotósokkal a Galéria soröző kiállító része ahol a békéscsabai Márvány Fotóműhely tagjainak „Objektív 2014.” térlatát tekinthettük meg.
A Márvány Fotóműhelyt néhány lelkes amatőr fotós 1997-ben hozta létre, hogy hobbijukat szervezett formában tudják gyakorolni. Az alapítás utáni első tíz évben túlnyomórészt a fotózás hagyományosnak mondható ágát (fekete-fehér és színes filmes technika) művelték, de mára már a digitális technika került előtérbe náluk is. Képeiken a múlt emlékeinek, a természet, illetve az épített környezet tárgyainak, ezek részleteinek bemutatásával hívják fel a figyelmet a körülöttünk levő múltbéli és új értékek szépségeire, vagy ezek lassú pusztulására, de készítenek portré és tárgyfotókat is.
A klub a Békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ részeként működő Lencsési Közösségi Házban tevékenykedik, itt hirdetik meg a ”Csak tiszta forrásból” című fotópályázatot, mely az alkotócsoport legismertebb rendezvénye. Ezen a fotópályázaton hagyományos és digitális technikával készült, de kizárólag fekete-fehér képeket szoktak kiállítani. A másik jelentős rendezvényük a ”Digiporáma Fesztivál”, mely a mai kor technikai lehetőségeivel készült digitális képek filmetűdjeinek seregszemléje. Rendszeresen részt vesznek országos kiállításokon és pályázatokon is az alkotócsoport tagjai, több csoportos és egyéni kiállítása is van a közösségnek.
A kiállításon képeivel szerepel: Barabás Ferenc, Bontovics Ilona, Buchan Andrásné, dr. Blahut Károly, Dunai Katalin, ifj. Nagy Károly, Katona Péter, Kis Csaba, Kiss Tímea, Kucsara Tibor, Kucsera Zsolt, Machlik Gergely, Maczik Eleonóra, Mazán Erzsébet, Méhes Miklós, Monostoriné Hrabovszky Éva, Nagy Károly, Pauló Andrea, Petró Zsolt, Tejsi András, Virág Mihály.

fotók: Albert Béla