Nicolás Muller Fotóművészeti Műhely – KALEIDOSZKÓP című kiállítása

2015. Május 4-én, egy újabb fotókiállítás nyílt a Galéria Kávézó kiállító részében, ahol a Nicolás Muller Fotóművészeti Műhely tagjainak (Orosháza)
KALEIDOSZKÓP című kiállítás volt látható, melyet a Szentesi Fotókör vezetője, Nagy István nyitott meg.

A Nicolás Muller Fotóművészeti Műhely 2002. április 18-án, Müller Miklós, az orosházi születésű világhírű fotóművész születésnapján alakult, az alapítók között országosan is elismert kiváló fotóművészek is voltak. 2010-ben a klub újjáalakult, jelenlegi tagjai elsősorban a környékbeli alkotók közül kerültek ki, soraikban megtalálhatóak kezdők, amatőrök és országosan elismert fotósok egyaránt. Céljaik között a művészi önképzésen és az önkifejezésen túl a kultúraközvetítés, és a helyi kulturális életben való folyamatos jelenlét is nagyon fontos. Hivatásuknak tekintik a fiatal, feltörekvő fotózás iránt érdeklődő tehetségek felkarolását, szakmai segítését.
Az évek során több nagyszabású emlékezetes eseményt is szerveztek Orosháza közönségének, ilyen volt az utcai portréfotózás, a főtéri fotózás a hajdani Alföld Szálló éttermében és a „11” című kiállítás a Városi képtárban, amit Müller Miklós 100. születésnapján nyílt meg, és az eltelt két évben több magyar és határon túli városban is bemutatásra került.

Hisznek abban, hogy a fotógráfia nem csak a XX. század művészete, hanem 2015-ben, egy dél-alföldi kisvárosban is van létjogosultsága. A mostani kiállítással és a következő időszak eseményeivel erre próbálnak bizonyítékot mutatni mindenki számára.

A kiállításon képeivel szerepel: Für Henrik, Kiss György, Líbor Roland, Monostoriné Hrabovszky Éva, Németh Szilárd, Rajki Tímea, Pekár Áron, Szendi Rózsa, Török Zsolt.

A kiállítás megnyitón készített filmeket itt lehet megtekinteni:

 

 

fotók: Albert Béla