XXVII. Alföldi Fotószalon 2021.

Kedves Fotósok, Fotográfusok, Fotóművészek!

Megtörtént a zsűrizése október 4-én a XXVII. Alföldi Fotószalonnak, ami egyben a XLI. Dél-Alfoldi Fotószalon is. Mellékelem a képjegyzéket és a jegyzőkönyvet, abban benne vannak a kiállításra elfogadott alkotások.

Gratulálunk mindenkinek az elért eredményhez, a díjakhoz a sikerekhez, (azoktól viszont elnézést kérünk, akinek nem fogadott el a zsűri egy alkotását sem a kiállításra)!

Az idei évben kicsit kevesebben pályáztak a felhívásunkra, ez talán a kései pályázati kiírásnak és a pandémiás helyzet miatt megváltozott szokásainknak is köszönhető. A képeket beküldők viszont nagyon megválogatták, átgondolták a képanyagukat, elég sokan komoly művészi igényű kollekciókban gondolkoztak. Alig volt olyan beküldött képanyag, amiből nem lehetett volna képet falra kirakni. A beküldött alkotásoknál az is érzékelhető volt, hogy mindenki nagyon szelektálta a fotóit a nagyítás, nyomtatás, egyedi eljárás elkészítése előtt. Több órás képértékelő munka után 37 szerző 85 képe került be a kiállítási anyagba. Illés Barna, Varga Marietta és Vékás Magdolna fotóművészek nagyon keresték a pályamunkákban a gondolatiságot, a mondanivalót és fontos volt a képi megjelenés illeszkedése a képtartalomhoz. A díjak odaítélésekor is teljes konszenzus volt a három zsűritag között, a zsetonos képkiemelésnél véletlenül is nyolc alkotó munkáit jelölték díjazásra, amiből hosszabb beszélgetés után a végeredményt megállapították.

A pályázatról kiesett képeket a kiállítás megnyitó után lehet majd személyesen átvenni a rendezőktől, az el nem vitt anyagokat a megnyitó után az elkészült katalógussal együtt postázni fogjuk. A kiállított képekkel rendelkező alkotók anyagait a tárlat zárása, másodbemutatók után postázzuk csak!

Üdvözlettel: Nagy István fotóművész, (Szentesi Fotókör), a kiállítás szervezője

Kurca TV felvétele a zsűrizésen:

Szentes TV felvétele a zsűrizésről 23:50-től 33:13-ig:

Néhány előzetes kép a zsűrizésről: