Marton Ferenc

Úgy érzem találtam valamit, amivel megmutathatom a rajongásomat másoknak is, ez a fotózás! Örömet szerezhetek, önbizalmat és szép emléket adhatok.

Szerintem a fényképezőgép az egyetlen eszköz, amellyel meg lehet állítani az időt. Meg lehet örökíteni a pillanatot, az érzelmeket. El lehet mesélni egy történetet egyetlen képpel. A fotók sok mindenhez elvezetnek, gondolatokhoz, helyszínekhez, emberekhez, egy eszköz, ami összekapcsol múltat és jelent.

Különböző utazások, fotós kirándulások alkalmával készülnek képeim, a meglátott pillanatokat próbálom visszaadni fotóimon.

A kezdetekben először élettelen tárgyakról, épületekről szűkebb képkivágással, különböző részletek visszaadásával próbálkoztam. Azóta viszont eltel pár év s változott a rálátásom a dolgokra, jelenleg az emberi portrék világában merültem el, illetve ha szabadidőm engedi szeretek a természetben mászkálni s ott is fotózni, imádom az éjszakai fényvilágot, a sejtelmes mozgásábrázolást, szerintem izgalmas, ha „él, mozog” egy fotó. Szeretem „fekete-fehérben” látni a világot. Meggyőződésem, hogy színek nélkül sokkal jobban megláthatjuk az ember igazi valóját, egyéniségét, érzelmeit, amelyet a megörökítés pillanatában él át, és adhat át másoknak.

2000 óta vagyok a Szentesi Fotókör tagja. Azóta folyamatosan részt veszek kiállítások és szakmai programok közös szervezésében, fotóskirándulások lebonyolításában. Az eltelt évek alatt eredményesen szerepelek különböző fotós pályázatokon, valamint közös és egyéni fotókiállítással is büszkélkedhetem.

Marton Ferenc
képvadász

e-mail: kepvadasz70@gmail.com

Minden jog fenntartva © Ferenc Marton – All rights reserved
Az oldalon található fotók szerzői és tulajdonosi joga kizárólag Marton Ferencet illetek, így azok engedély nélküli letöltése, lemásolása, más médiában való felhasználása TILOS és büntethető!

Marton Ferenc képei:

Antrakotípia képeim:        Cianotípia képeim:     Nitrotranszfer képeim:   Vászon és egyéb fotóim: