Marton Ferenc

Úgy érzem találtam valamit, amivel megmutathatom a rajongásomat másoknak is, ez a fotózás! Örömet szerezhetek, önbizalmat és szép emléket adhatok.

Szerintem a fényképezőgép az egyetlen eszköz, amellyel meg lehet állítani az időt. Meg lehet örökíteni a pillanatot, az érzelmeket.  El lehet mesélni egy történetet egyetlen képpel. A fotók sok mindenhez elvezetnek, gondolatokhoz, helyszínekhez, emberekhez, egy eszköz, ami összekapcsol múltat és jelent.

 Különböző utazások, fotós kirándulások alkalmával készülnek képeim, a meglátott pillanatokat próbálom visszaadni fotóimon.

Szeretem „fekete-fehérben” látni a világot. Meggyőződésem, hogy színek nélkül sokkal jobban megláthatjuk az ember igazi valóját, egyéniségét, érzelmeit, amelyet a megörökítés pillanatában él át, és adhat át másoknak.

A fotózás számomra egyfajta kikapcsolódás, ahol a kreativitásomat és a képzeletemet szabadon engedhetem. Olyan élmény, amelyben nincsenek korlátok, csak az én fantáziám és látásmódom határozza meg a képeket.

Sokszor egyetlen pillanat elég ahhoz, hogy egy örök emléket megörökítsünk. Ahogy a mondás is tartja, „egy kép többet mond ezer szónál”. A fotók segítenek megőrizni az emlékeket, az életünk fontos pillanatait, amelyekre később visszatekintve boldogan emlékezünk vissza.

De a fotózás számomra nem csupán egy szórakozás, hanem egy folyamatos tanulási folyamat is. Mindig igyekszem fejlődni, új technikákat és módszereket kipróbálni, hogy még jobb képeket készíthessek.

Összességében a fotózás számomra egy szenvedély, amelyet szeretnék másokkal is megosztani. Hiszen egy jól sikerült fotó nem csak a pillanat megörökítése, hanem egy csodálatos módja annak, hogy kifejezzük önmagunkat és mások számára is örömet szerezzen.

2000 óta vagyok a Szentesi Fotókör tagja. Azóta folyamatosan részt veszek kiállítások és szakmai programok közös szervezésében, fotóskirándulások lebonyolításában. Az eltelt évek alatt eredményesen szerepelek különböző hazai és külföldi fotó pályázatokon, valamint közös és egyéni fotókiállítással is büszkélkedhetem.

 

Marton Ferenc
képvadász

e-mail: kepvadasz70@gmail.com

Minden jog fenntartva © Ferenc Marton – All rights reserved
Az oldalon található fotók szerzői és tulajdonosi joga kizárólag Marton Ferencet illetek, így azok engedély nélküli letöltése, lemásolása, más médiában való felhasználása TILOS és büntethető!

Marton Ferenc képei:

Antrakotípia képeim:        Cianotípia képeim:     Nitrotranszfer képeim:   Vászon és egyéb fotóim: