„SZÉK” fotópályázat 2015.

Kedves Fotósok, fotóklub vezetők!

Szentesen 2012-ben csináltunk egy sokak szerint sikeres fotópályázatot a „SZEM” témakörben. Ennek az internetes pályázatnak a megvalósult kiállítása a Művelődési és Ifjúsági Házban december 14-től január 25-ig volt látható. A kiállításra beválogatott képanyag katalógusa itt tekinthető meg:
Most egy fotóköri beszélgetés ötlete alapján felkérnénk a közelünkben lévő fotóklubotokat, fotósokat egy közös tematikus kiállításban történő részvételre. (Baja, Békéscsaba, Debrecen, Gyula, Hódmezővásárhely, Kalocsa, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Makó, Orosháza, Szeged, Szolnok, Szentes településekre gondoltunk főként, de mások is csatlakozhatnak, olyanok is, akik nem tagjai fotós csoportoknak.)
A közös kiállításunkat kizárólag egy témakörben készített új képekből állítanánk össze.

A megbeszélt közös témakör a ” SZÉK ”

Ebben a szélesen is értelmezhető témakörben kellene mindenkinek az új képeket elkészíteni. Nem csak magát a széket kell fényképezni, hanem átvitt értelemben is várunk képeket. Ez egy kicsit a művészi képalkotásra is készteti a programban résztvevő alkotókat.
A témakörbe illő fotókat 600 képpont hosszabbik oldallal, 6-os jpg tömörítéssel és rendes fájlnévvel ellátva kellene elküldeni. A beérkezett alkotásokat folyamatosan feltöltenénk a weboldalunkra, hogy előzetesen mindenki megnézhesse az összes elkészült képet. A feltöltött képből választanánk ki a kiállítási anyagot közös értékeléssel. A zsűrizéshez legalább 1200 képpont hosszabbik oldalú kép kellene, ezt is el kellene küldeni a fotósoknak. A képeket Marton Ferenc, vagy Nagy István tölti fel a weboldalra. ( kepvadasz70@gmail.com és nagyistvan@szentes.hu )

A fotókiállítás nem digitális lesz! A képeket azért kérnénk előre a weboldalra, mert ezt nem egy hagyományos fotópályázatnak szánjuk, hanem egy komoly műhelymunkának. Ehhez legalább 3-8 fotóklubnak a minőségi képeire lenne szükség a pályázat megvalósításához. A fotóstársak elkészített fotóit meg lehet előzetesen nézni az internetes oldalon, ez arra késztet mindenkit, hogy esetleg azoknál jobb alkotásokat hozzon létre. Itt a műhelymunka lenne a hangsúlyos, a közös témakörben egymás alkotásainak megtekintésével és nem lemásolásával. http://www.szentesinfo.hu/fotokor/palyazatok-2/szek-fotopalyazat/palyazott-fotok

A kiállítás megnyitó 2015. november 30-án, hétfőn 18.00 órakor lenne. A zsűrizés október 20-a körül történne meg, ehhez felkérünk 3 főt, a kiállításon nem érintett fotóst, fotóművészt, hogy értékelje a képanyagot és válassza ki a maximum 60 db kiállításra alkalmas fotót. A kiállítás tervezett képmérete 30 x 40 cm paszpartuzva, ezt mindenki saját maga készíti el és utána eljuttatja Szentesre. A zsűrizésen bejutott képeket november 9-ig meg kell kapnunk. A tárlat január 8-ig lesz kiállítva Szentesen, utána jó lenne további helyeken is kiállítani az anyagot, ehhez keresünk kiállító helyeket. A másodbemutatók után a képeket visszaküldjük az alkotóknak. A kiállítás képeiből próbálunk összeállítani egy kis katalógust is.

Kérek mindenkit, hogy tájékoztassa az alkotócsoportját, fotós barátait, ismerőseit a felhívásunkról, a levelem lehet továbbítani!
Kérem, hogy minél többen jelentkezzenek a képeikkel a közös fotókiállításban történő munkára. További tájékoztatás a fotókörünk weboldalán lesz majd.

Szentesi Fotókör