Fotóstábor Kétegyházán 2010.

2010. július 8-11. között került megrendezésre a békéscsabai Márvány Fotóműhely rendezésében a kétegyházi fotós alkotótábor. A táborban a Szentesi Fotókör öt fővel vett részt, ezen kivül voltak még fotósok Aradról, Gyuláról és Szolnokról is.

A pár nap alatt ismerkedtünk Kétegyháza helyi nevezetességeivel, valamint jártunk Eleken, Lőkösházán, Szabadkígyóson a kastélyban és Gyulán is.

A kirándulásokon kívül a szállás területén, ami a helyi Mezőgazdasági Szakközép Iskola kollégiumában, egy csodálatos helyen volt, lehetőség nyílt néptáncosok fotózására, illetve az ott lévő képzőművészeti alkotótábor résztvevőinek fotózására is.

A színes programokat tarkította még Bánfi Barna (Gyula) makró fotózás, nem profi eszközökkel, és Nagy István (Szentes) képszerkesztés, színszerkesztés a fotózásban, illetve a nitrotranszfer eljárás ismertetése előadásai. Az elméleti előadás után lehetőség nyílt a gyakorlatban is megpróbálkozni az eljárás elsajátításával.

A napi programok befejezése esténként a digitális képanyagok vetítésével és a hozott „itókák” elfogyasztásával baráti beszélgetés közben fejeződtek be.

Marton Ferenc

Pillanatképek a táborból: