Tuskáné Koncz Éva kiállítása – 2013. szeptember

Ismét megtelt fotósokkal a szentesi Galéri Kévéház kiállító galériája 2013. szeptember 2-án, ahol a debreceni fotós Tuskáné Koncz Éva „Ismerőseim tablója” című fotókiállítását ajánlotta a közönségnek Seres Géza debreceni fotóművész.

Az alkotó így vall magáról: ”1960-ban Debrecenben születtem, 1980-ban végeztem el az akkor két éves, fényképész képzettséget adó szakiskolát.  Szakmai pályafutásom elejétől kezdve laboránsként, képkidolgozással foglalkozom. A hagyományos értelembe vett fotózás mellett már diákkoromban érdekeltek a „képmachinációk”. Lényegében szürreális, abszurd témák foglalkoztattak és foglalkoztatnak ma is. A fotókidolgozásban történt technológiai változások, a digitális technika megjelenése számomra elérhetőbbé tette elgondolásaim tényleges képi megjelenítését. Az elmúlt években saját fotóimból photoshoppal készítem fotómontázsaimat. Több éve vagyok aktív tagja a Debreceni Új Fotóműhelynek. Ennek a klubnak a szellemisége, inspiráló gondolkodása erős hatással van rám. Az „Ismerőseim tablója” című képösszeállításomat az a kérdés indította el, hogy az emberek arcáról leolvasott érzéseket, jellemvonásokat tárgyiasítva miként lehetne megmutatni, hogy azokhoz milyen (kényszer) képzetek társíthatóak.”

A fotókiállítás megnyitása után az est egy kötetlen beszélgetéssel folytatódott az alkotóval a Művelődési és Ifjúsági Házban a Szentesi Fotókör tagjaival.

A kiállítás november 4-ig látogatható a kávéház nyitvatartási idejében.

Marton Ferenc
fotók: Albert Béla