Albert Béla

1950-ben születtem Vecsésen. A fényképezés már kisgyerekkoromban megérintett. Első gépemet hetedikes koromban, nyári munkám fizetéséből, szüleim segítségével vettem. Tizenegy évi szorgalmas munkával értem el, hogy az legyen a foglalkozásom, ami a szórakozásom. 1980-2000-ig Bugac pusztán fényképeztem. Ezalatt a húsz év alatt nemcsak a magyar és külföldi vendégeket, hanem a Pusztát és a lovakat is fotóztam. A lovakkal kapcsolatos az első pályázati eredményem is. Saját laboromban készült képeim néhányszor díjazottak lettek és több alkalommal kerültek falra.

Tagja lettem a Szentesi Fotókörnek. Nagy István segítségével itt nyílt ki a szemem, hogy a világ tele van szép dolgokkal. Fotóstársaim nagy hatással vannak rám. Érdeklődéssel figyeltem Istvánt, hogyan irányítja rá szemünket – optikánkat – azokra a csodákra, ami másoknak is azt az örömet jelenti, mint a fotósnak, aki megörökíti a pillanatot. A MAFOSZ táborok látogatása sok „Nagy Fotós” megismerését hozta. A digitális fotózás adta lehetőségek elsajátítása megváltoztatta a munkám. Az új lehetőségek szebb képeket és nagyobb sikereket eredményeztek.

2007-ben megalakult a Wesel Hugó Fotókör Kiskunfélegyházán, így megismertem a helyi fotósokat is.  Nagy élvezettel figyelem a fiatalok munkáját, érdekes látásmódját, tapasztalatommal szívesen segítem őket. Az évek során több fotókörrel kerültem kapcsolatba. Baráti szálak fűznek a kecskeméti, szolnoki, mezőtúri, ceglédi, aradi és marosvásárhelyi fotósokhoz. 2007-től a Magyar Fotóművészek Világszövetsége tagja vagyok.

Dolgom: hogy a pillanat emlékké válhasson!

Albert Béla képei: