Fabó Katalin kiállítása 2010. 11.

A Szentesi Fotókör szervezésében 2010. november 8-tól volt látható Fabó Katalin budapesti fotográfus „Szív és pohár” című fotókiállítása Szentesen a Galéria kávézóban.

Fabó Katalin első fényképezőgépét a „nagybetűs élet” kezdetén, 18 éves korában kapta.

A képeinek a fő motivációja a pedagógia volt. Tanítványai közül sokan szándékosan nem keresik, még véletlenül sem veszik észre a világ szépségeit. Gondolta, amerre jár, lefényképezi a szépségeket és tablókat készít belőlünk.

Életében egy fordulópont volt 1996, egy véletlenül felfedezett fotópályázat, ahol falra került egy képe, ez akkora inspirációt adott számára, hogy a következő évben elvégzett egy fotós tanfolyamot. Az eltelt évek alatt egyre intenzívebben fogalmazódott meg benne, hogy a világ dolgairól, a bennünket érintő jelenségekről nem csak a beszéddel lehet elmondani a gondolatainkat. A fotók nem csak a pillanatok megörökítésére alkalmasak, hanem érzelmeink és gondolataink bonyolult összefüggéseit is tartalmazhatják.

A képei először fejében születnek meg, és akkor materializálódnak, amikor megtalálja, vagy létrehozza a megfelelő alkalmat a kép elkészítéséhez.

Az iskolában ahol dolgozik, szervezett egy fotóklubot a gyerekek számára. A klub vezetői tevékenység mellett 2000-től minden évben résztvevője a Diákfotós Alkotótábornak, ahol nagyszerű dolog  együtt dolgozni a lelkes és tehetséges fiatalokkal.

Marton Ferenc
fotó: Marton Ferenc

Pár pillanatfelvétel a kiállításról