Fény-képmutatok – Lucien Hervé Kamera Klub kiállítása

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör újabb kiállítást rendezett, a Művelődési és Ifjúsági Ház kiállító termében, ahol a hódmezővásárhelyi
Lucien Hervé Kamera Klub Fény-képmutatók című fotókiállítására került sor melyet május 18-án, Dömötör Mihály fotóművész, a klub elnöke ajánlotta az ott megjelentek számára.

Érzékelve a hódmezővásárhelyi aktív fotós élet hiányát Dömötör Mihály és Török János kialakította az intézményi feltételeket egy fotóklub részére. Ők ketten elindították valamint tíz alapító taggal megalapították a Lucien Hervé Kamera Klubot 2014. július 10-én. A névadó (eredeti nevén Elkán László Hódmezővásárhelyi születésű fotóművész) az ötvenes-hatvanas években Le Corbusier „sztár” építész házi fényképésze volt és főként az építészeti témájú képei tették a nevét világszerte ismertté.

A klub célja az, hogy Lucien Hervé művészi, emberi példájára, szellemi örökségére építve, a város fotóművészeti kultúráját magas szinten tovább építse, országos, nemzetközi szinten meg,- és elismertesse, ezzel együtt Hódmezővásárhely művészeti rangját emelje. A klub tagjai fontosnak tartják a szomszédos városok (testvérvárosok) klubjaival a jó kapcsolat fenntartását, a fotós alkotóik és alkotásaik bemutatását más településeken is.
A kiállító fotósok névsora: dr. Kőhegyi Ferenc, Bozó Tünde, Vári Dénes, Juhászné Fajka Cecília, Megyesi Anett, Bánfi Dávid, Pásztor András, Bozó Tünde, Dömötör Mihály, Varga András, Török Erika, Eötvös Csaba, Győri Zoltán, Dormanns Marcel, Moldován Attila, Török János, Görbe Anita, Gaál Györgyi, Kis Ilona, Kovács Henriett.

A kiállítás megtekinthető június 19-ig az intézmény nyitvatartási idejében.

Nagy István fotóművész

A megnyitón készült filmeket itt lehet megnézni:

 

A kiállítás megnyitón a képeket Albert Béla készítette.