Fekete-fehér és színes világunk – 2015. november

A Galéria Kávéház kiállítási részében november 2-án nyílt meg a kiskunfélegyházi Wessel Hugó Fotókör két kiemelkedő tagjának Görög Ildikó és Mezősi Ágnesnek „Fekete-fehér és színes világunk” című fotókiállítása. A kiállítást Nagy István fotóművész, a Szentesi Fotókör vezetője ajánlotta a közönségnek.

A két fotós így vall magáról:

Görög Ildikó: Ha belegondolok, eddigi életem nagy részét kreatív tevékenység töltötte ki. Mindig szerettem alkotni, valami érdekeset, különlegeset létrehozni, ami nem olyan „tömeg”. Kipróbáltam magam különböző kézművességekben: nemezeltem, szőttem, fontam, ékszereket készítettem, viszont ma már legnagyobb szerelmem a FOTÓZÁS. Gyermekkorom óta szívesen „kattintgatok”, de három éve kicsit tudatosabban és átgondoltabban használom a fényképezőgépet. Szeretem megörökíteni a pillanatokat, a különleges formákat, hangulatokat, a vibrálást, az érzést, mindent, ami valamiért magával ragad.

Mezősi Ágnes: Úgy két éve veszem komolyan a fotózást, de úgy érzem, évtizedek óta művelem. Autodidakta módon tanulok, képeket nézegetek, utána olvasok, utánajárok dolgoknak és rengeteget gyakorlok. Ha valami érdekel, akkor a legapróbb részletekig beleásom magam a témába. Így van ez a fotózással is és ebben találtam meg önmagam a legjobban. Minimalista, konstruktivista képekkel kezdtem és ez megmaradt mind a mai napig. Sokszor teljesen hétköznapi tárgyakat vagy egy épület részletét mutatom meg kiragadva környezetéből. Így új értelmet kapnak, érdekessé válnak.

 

A kiállítás látogatható a kávéház nyitvatartási idejében január 4-ig.

A megnyitón készült film itt nézhető meg:

fotók: Albert Béla

ABF_3222 ABF_3218 ABF_3197 ABF_3194 ABF_3191 ABF_3167 ABF_3164 ABF_3161 ABF_3160 ABF_3154 ABF_3136 ABF_3134 ABF_3130