A múlt erdejéből tárlat

A KAPOCS Kistérségi Kulturális Közhasznú Egyesület a ”Szentes Város Önkormányzata és Partnereinek városközpont rehabilitációs programja” című projekt kapcsán ST-Szentes-DAOP-5.1.2/A-2011/3/1 kódszámú „A múlt erdejéből…” címmel fotókiállítást hirdet.

2014. április 30-án 16 órától a megújult városközponthoz kapcsolódó közösségi rendezvényt szervez az egyesület. A Kossuth téren az új „napernyős lány” szobornál megrendezett kiállításon 20 db 1 x 2 m-es paravánon a város régi arculatát, utcáit, tereit bemutató képeket lehet megnézni. A levéltártól kölcsönkapott képek digitalizálásával jött létre a városközpont múltját bemutató tárlat. A képeket a Szentesi Fotókör tagjai retusálták, hogy a régi karcos, foltos, sérült képeslapokból, fényképekből egy szép kiállítási anyagot lehessen létrehozni.

A város régi arculatát felidéző fotók között járva lehet majd nosztalgiázni és kitekinteni köztük a megújult térre. A kiállítási anyagot szerkesztette és összeállította Nagy István fotóművész.

A kiállítással egy időben fotópályázat is indul, ide a mostani megújult városközpontról készült képeket lehet beküldeni. A fotókat digitális formában várják a rendezők. A fontos az ötletesség, az új nézőpontok megtalálása, hogy a fiatalos látásmód is megjelenjen a képeken, ezért mobiltelefonnal is lehet fotókat készíteni. A jó minőségű és nagy felbontású képekből pedig nagyméretű nagyítások készülnek. A képeket szakmai zsűri értékeli majd.

2014. június 1-én a paravánok másik oldalára felkerülnek a fotópályázatra beküldött és a zsűri által beválogatott képek, azaz újabb 20 db fotó lesz látható, ami a megújult városközpontot ábrázolja. Ezek a zárónapon kört alkotnak, a körön belül járva a régi és kívül járva az új képek lesznek láthatóak.

A képekhez Bakó Ildikó és Labádi Lajos írt kiegészítő szövegeket, ezt meg lehet találni a Szentesi Fotókör weboldalán. A város utcáinak, épületeinek a történetét elolvasva mindenki önállóan kalandozhat és nosztalgiázhat a múlt erdejében.

A program a díjátadó ünnepséggel 2014. június 6-án, pénteken záródik.

Régi képek szöveges kiegészítése: