Virág Mihály kiállítása – 2014. január

Az újévet január 6-án hétfőn 18.00 órakor egy kiállítás megnyitóval kezdte el a Szentesi Fotókör. Meghívtuk a Galéria Kávéház és Étterembe egy tárlatra Virág Mihály békéscsabai fotóst. A közeli és baráti alkotócsoport tagja a „FELÜLETEK és FORMÁK” témaköréhez válogatott képeit hozta el Szentesre.

 

Virág Mihály fotográfus, a békéscsabai Lencsési Közösségi Ház Márvány Fotóműhelyének a tagja. Több mint négy évtizede szeretett bele a  képalkotásba, amely a középiskolás, majd egyetemi évei alatt is elkísérte. Ebben az időben már egyre jobban érdekelte, hogyan lehet tudatosan képet komponálni. Mérnökként dolgozik, szemléletmódjának kialakításában  nagyban hozzájárultak a kezdetek munkahelyi diapályázatai. Az országos közutak üzemeltetésével foglalkozik, a munkájából adódóan sokat van úton, sok mindent lát, így alkotásaiban gyakran felbukkannak a látottak, a tárgyak, az építmények, a természet apró részletei, vagyis a mindennapok harmóniája, hangulata. Gyakran vesz részt hazai és külföldi csoportos kiállításokon,  regionális és országos pályázatokon, ahol díjakban is részesült.

A kiállításokon történő szereplései alapján idén megkapta az (E-MAFOSZ) fotóművész címet.

 

A megnyitó után egy baráti fotós eszmecserére hívtuk az érdeklődőket az Ifjúsági Házba, ahol az alkotó beszélt a képeiről és fotózási élményeiről.

 

A kiállítási anyag március 3-ig látogatható az étterem nyitvatartási idejében.

 

Szöveg: Nagy István

fotók: Albert Béla