Terebesi Gyula kiállítása 2019. 04. 01.

A Szentesi Fotókör tisztelettel meghívja Önöket április 1-én, hétfőn 18.00 órára

TEREBESI GYULA királyhelmeci (Szlovákia) fotográfus

ÁRNYAK – HANGULATOK című fotókiállítására

Szentesen a Galéria Kávéház és Étterembe (Petőfi u. 7.)

A kiállítást megnyitja: Nagy István fotóművész

Így vall az alkotó: Számomra Öröm a fotózás. Valami súlytalanság érzésem van. Mint gyerekkoromban, mikor nekiiramodtam csak úgy a végtelennek és szinte repülni tudtam. Ezért jelent nekem sokat a fényképezés. Önös érdekből örömet szerzek. Ha mindez az igyekezet még azzal is párosul, hogy mások is szívesen nézik a képeimet akkor megtisztelve érzem magam. Remélem másoknak is örömet szerzek az alkotásaimmal.

Két szín árnyalatai jelennek meg a fotóimon, nem tárul elénk az eredeti színvilág, magunknak kell megfejteni, tovább gondolni a képeket. Régi tapasztalat, hogy az emberek sokkal több időt töltenek el fekete-fehér kép szemlélésével, gyakran olyan dolgokat mondanak el a képeimről, amelyek számomra is teljesen más megvilágításba helyezik a kompozíciót.

Lesznek, akiknek tetszenek a képeim és bizonyára lesznek olyanok is, akiknek meg nem. A választás lehetőségét nem szeretném senkitől elvenni, nem szeretnék egyfajta zsenitudatban létezni, mert egyrészt nem is vagyok az, másrészt pedig az én szerepem a képek elkészítésénél véget ér, onnantól már a befogadó véleménye az, ami igazán számít.

                                                                                          Terebesi Gyula

A kiállítás megtekinthető június 3-ig a kávéház nyitvatartási idejében.

Lantos Imre képei a megnyitóról: