SZEM – Újvidéken kiállítás és kirándulás

2014. április 26-án, szombaton 19.00 órakor nyílt meg a Szentesi Fotókör „SZEM” című tárlatát Újvidéken, a Vajdasági fotó-, film- és videoszövetség újvidéki (Novi Sad) Fotógalériájában (Nikola Pasic u. 34.).

A kiállítást Zsivkity Dusán MFFSJ fotóművész, a VFFVSz elnöke és Lennert Géza EFIAP fotóművész, a Szerbiai Fotószövetség művészeti tanácsának tagja ajánlotta a látogatók számára. Majd Nagy István fotóművész, a Szentesi Fotókör vezetője köszönte meg a kiállítási lehetőséget.

Alkotócsoportunk már 2010-ben is kapott meghívást az Újvidékről, most is egy – részben szakmai, részben baráti felkérésnek tettünk eleget.

Még 2013 szeptemberében nagy sikere volt a „SZEM” kiállítási anyagnak Lengyelországban, Łódz városban, az ottani fotóklub galériájában volt látható a képanyag. A néhány szerző alkotásával kiegészített tárlatot novemberben Aradon is sikerült bemutatni. A lengyelországi és az aradi visszajelzésekből is kiderült: a fotográfiát kedvelő közönség szereti a szentesiek olykor meghökkentő, esetleg humoros, de sokszor rendhagyó látásmóddal készült alkotásait. A szem témakört szó szerinti, illetve átvitt értelemben járták körül, a képek egyetlen apró részlettől eltekintve kizárólag fekete-fehérek, így erősítve a képi mondanivalót. A tárlaton Albert Béla, Apró Mária, Bakó Ildikó, Gálfalvyné Hilda, Györgyi László, Kiss János, Kozma Anita, Králik Emese, Levendovics György, Marton Ferenc, Nagy István, Német Gabriella, Pusztai Péter Pál, Szaszkó Antal alkotásai láthatóak.

A megnyitó előtt és után a városban és a környéken kétnapos fotós kiránduláson vettek részt a két fotóklub alkotói.

Marton Ferenc

fotók: Albert Béla