Eisenmann József kiállítása 2010. 08.

Augusztus 02-án nyílt a Galéria kávézó kiállítási részén Eisenmann József budapesti fotográfus „Képválogatásom” című fotókiállítása, ahol megtekinthettünk kedvenc témáiból egy válogatást.

Eisenmann József 1959-óta fotózik, 1972. év elején tagja lett az Óbudai Fotóklubnak. Szigorú kritikáikon keresztül sikerült igen rövid időn belül különböző országos kiállítások által nagyobb látóteret adni képeinek. Ettől kezdve számtalan hazai illetve nemzetközi pályázatokon szerepeltek képei és ért el különböző eredményeket, melyek elismeréseként 2007-ben a MAFOSZ, E-MAFOSZ/G fotóművész címét érdemelte ki.

Az első 10-15 évben főként fekete-fehér és diaképekkel szerepelt, majd egy kis szünet után a színes fényképezéssel folytatta. A technikai fejlődéssel igyekezett lépést tartani és a Pentax filmes gépét egy szintén Pentax digitális gépre cserélte, s így belemerült a fotózás új technikai feldolgozási és számítógépes ismereteket igénylő világába.

Kedvelt témái, a tájfotó és az emberek, de szívesen fényképezi az elmúlt idők szép maradványait, városrészeket és sportfotókat

Marton Ferenc

Pár kép a kiállításról

fotó: Nagy István