XXI. Szentesi Aktfotó Biennálé 2021

Kedves Fotósok, Fotográfusok, Fotóművészek!

Megtörtént a zsűrizése a XXI. Szentesi Aktfotó Biennálénak a tegnapi napon.

Gratulálunk mindenkinek az elért eredményhez, a sikerekhez, a díjakhoz és elnézést kérünk azoktól, akiknek most nem került be képe a kiállítási anyagba!

Rendezőként féltünk attól, hogy nem fog kellő mennyiségű pályázati anyag beérkezni, de szerencsére 50 alkotó küldte el megmérettetésre a munkáit. A beküldött képeikkel sokan már művészi igényű kollekciókban gondolkoztak, a zsűrizésen is egy szerző összes képe egymás mellett volt kirakva az értékeléshez. A zsűri tagjai örömmel végezték a munkájukat Fiala de Gábor, Frankl Aliona és Vécsy Attila fotóművészek döntöttek a beérkezett fotókról, sok kiállításra alkalmas művet találtak a képek között. A pályázatunkra mindig valódi képeket kell küldeni, így az alkotók sokkal jobban megválogatják a fotóikat a nagyítás, nyomtatás, egyedi eljárás elkészítése előtt, így nagyon kevés kiállításra nem megfelelő kép érkezett be hozzánk. Több órás értékelés után 37 szerző 76 képe került be a kiállítási anyagba. A díjak odaítélésekor is teljes konszenzus volt a három zsűritag között.

Néhány képet és egy kis szöveget itt lehet megnézni a kiállításról: https://www.delmagyar.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-egyedit-keresik-az-aktokban-fotok-7621408/

A pályázatról kiesett képeket a kiállítás megnyitó után lehet majd személyesen átvenni a rendezőktől, az el nem vitt anyagokat a megnyitó után az elkészült katalógussal együtt postázni fogjuk. A kiállított képekkel rendelkező alkotók anyagait a tárlat zárása után postázzuk csak!

Üdvözlettel: Nagy István fotóművész, (Szentesi Fotókör), a kiállítás szervezője

 

 

A zsűrizésen készült film, beszélgetés a zsűritagokkal:

 

Képanyag a zsűrizés menetéről, fázisairól:     A képeket Maczik Eleonóra, Lantos Imre, Nagy István és Vidovics Ferenc készítette

A zsűrizés kezdete:

A zsűrizés állapota az első kör után:

Zsűrizésen a díjazásra javasolt képanyag: