Német Gabriella kiállítása – 2013. július

Július 1-én a Szentesi Fotókör tagjának, a csongrádi Német Gabriella „EGO” című fotókiállítás megnyitására került sor, a Galéria Kávéház galéria részében kialakított kiállítóhelyen, melyet a fotókör vezetője,  Nagy István ajánlott a részvevők számára.

Az alkotó így vall magáról:

„Azért szeretem a képeket, mert nézni őket olyan, mint olvasni, néha egész novellák…viszont nem sorról-sorra bontakozik ki egy-egy végkifejlet, hanem véletlenszerű (-nek tűnő) felfedezések sorozatából rajzolódik ki végül az – általában nyitott – kérdés, vagy kérdések sora.

Bár inkább úgy fogalmazok, hogy az efféle képek érdekelnek, tetszenek, szeretnék én is ilyeneket létrehozni.
A fényképezést eszköznek érzem, nem a célomnak, az önkifejezés, vagy inkább „önkeresés” eszköze. Valószínűleg ezért is alakult eddig úgy, hogy a legtöbb eddigi képemen én magam szerepelek. Szerepelek, vagy épp kipróbálom, milyen lenne, ha a fotón lévő én nem én lennék, hanem valaki más…persze végül kiderül, hogy az is én vagyok, különben nem nekem jutott volna eszembe, hanem valaki másnak… És így tovább.
Mindezek mellett reménykedem benne, hogy nem csak magamnak, hanem a szemlélőnek is tudok valamit mondani, bár minden ember különböző, de épp ezért egyforma. Kérdéseket próbálok megfogalmazni, önmagamon keresztül, amik épp foglalkoztatnak. A fotót pedig azért választottam, mert…festeni nem tudok. 🙂 Persze a festészet-valóság és fotográfia-valóság (értsd: valódi fotó) viszonyának különbsége nyomósabb indokot adott a választásra.”

A kiállítás látogatható a kávézó nyitva tartási idejében, mely szeptember 2-ig lesz látható.

 

Marton Ferenc
fotók: Albert Béla