Szabó Béla – 2014. április

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör rendezésében került sor 2014. április 14-én 18.00 órai kezdettel Művelődési és Ifjúsági Házba (Szentes Tóth J. u. 10-14.)

Szabó Béla fotóművészAz én világom – Szabó Béla 50 – című fotókiállításra. A kiállítást Kruslicz Pál újságíró ajánlotta a látogatóknak.

„Úgy vélem, egy alkotónak több világa is van. Nekem, mint fotográfusnak legalábbis van. Létezik az alkalmazott fotográfus világom, ahol a cél a megrendelő igényeinek maximális megfelelés, a lehető legmagasabb művészi színvonalon. Ez is alkotói tevékenység és születnek művészi képek.

Egykoron, mikor úgy jó három évtizede elkezdtem fényképezni, a saját világom megörökítése volt az elsődleges. Azt gondolom, hogy az XXXXX kora egy fordulópont az életemben. Talán meg kellene mutatni ismét a közönségnek az Én világomat, amely monochrom, a szürke árnyalatai járják át és nem a valóság hű leképezése a célja, hanem egy-egy hangulat, érzés visszaadása, amely bennem motoszkált olykor éveken át is, végül lenyomtam az exponáló gombot.

Vonz a végtelen víz, a tenger, az óceán szabadsága, a hegyek végtelenje. Talán mert a Kisalföld szülöttje vagyok.” (vallja magáról az alkotó).

A megnyitó után egy szakmai kötetlen beszélgetésre hívtunk mindenkit az alkotóval.

A kiállítás megtekinthető május 30-ig az intézmény nyitvatartási idejében.

Marton Ferenc

fotók: Albert Béla