dr. Spissák Lajos kiállítása – 2012. november

November 5-én ismét telt ház volt a Galéria kávézó kiállító részében, ahol a hódmezővásárhelyi dr. Spissák Lajos fotográfus „Talált képek” című fotókiállítását nyitotta meg a Szentesi Fotókör vezetője, Nagy István.

Spissák Lajos középiskolás korában már elkezdett komolyabban fotózni. Indulásként természetfotókat készített, mivel érdekelte a képek kidolgozása is ezért hamarosan felszerelt otthon egy saját fotólabort. Először fekete fehér, majd először fekete fehér, majd, később színes nagyításokat is készített házilag. Tagja lett a Rosti Pál fotóklubnak, majd tíz éven keresztül a technikai referense is volt az ottani közösségnek. Ekkor kezdett el mélyebben foglalkozni a fotózás technikai és esztétikai oldalaival egyaránt. Számos cikket írt a FOTÓ c. lapba a képmódosító eljárásokról (szolarizáció, izohélia) és egyéb technikai dolgokról, tesztekről. Rendszeresen küld képeket pályázatokra, nagyon sok képét kiállították már és számos díjat is nyert. Több önálló fotókiállításon is lehetősége volt képanyagával bemutatkozni.

Öt éve kezdet el a digitális képek készítésével és feldolgozásával foglalkozni és újra érdekelni kezdte a természetfotózás. Madarakról, növényekről készít fényképeket, szereti a jó tájképet, érdekli a tudományos fényképezés lehetősége is.

A kiállítás megnyitó után  a fotókör tagjaival egy kis ismerkedő beszélgetést szerveztünk az alkotóval, ahol további fotóival is bemutatkozott.

A tárlatot december 3-ig lehet megtekinteni az étterem nyitvatartási idejében.

Szöveg: Marton Ferenc
fotók: Albert Béla